U kunt zich aanmelden als vraagouder middels het invullen van een INSCHRIJFFORMULIER. Na ontvangst van dit inschrijfformulier nemen wij contact met u op en volgt er een (vrijblijvend) intakegesprek waarin we uw wensen bespreken. Naar aanleiding van dit gesprek gaan wij voor u op zoek naar een gastouder die aan uw wensen voldoet.

Onze gastouders worden zorgvuldig gescreend. Één keer per jaar wordt er een volledige risico inventarisatie gedaan. Daarnaast hebben wij veelvuldig contact met vraagouder en gastouder en zullen wij regelmatig bij de gastouder langsgaan om te kijken of alles goed verloopt. (aangekondigd, maar ook onaangekondigd).

Als beide partijen voldoende vertrouwen hebben in de opvangmogelijkheden kunnen definitieve afspraken gemaakt en vastgelegd worden. Er wordt een overeenkomst van plaatsing opgesteld die door gastouder en vraagouder worden ondertekend. Dit gebeurt tijdens een koppelingsgesprek, waarbij de consulente aanwezig is. Indien er veranderingen optreden in de opvang moet Gastouderbureau Jelleke hiervan wel in kennis worden gesteld.

U staat al geregistreerd met uw eigen oppas

Heeft u al een oppas, u staat ook al geregistreerd via een ander Gastouderbureau, maar bent daar niet tevreden over?
Ook dan kunt u contact met ons opnemen. We bekijken dan samen de mogelijkheden die wij u kunnen bieden.
   
Hoe kan ik mijn eigen (vertrouwde) oppas registreren voor oppassubsidie?

Je kinderen worden al opgevangen bij een gastgezin waar jij je goed bij voelt. Indien deze oppas alle papieren heeft die nodig zijn om als gastouder aan de slag te gaan, kunnen wij haar registreren,
zodat jullie als vraagouder recht hebben op kinderopvangtoeslag.
Wij informeren u graag over welke papieren en diploma's een gastouder moet beschikken.
Vraagouders bij Jelleke